Preloader
Preloader

World ride 2016

11263007_929477720406476_7153749565918024233_o

Poate ca ati aflat, sau poate ca inca nu…ne pregatim de calatorie.

Unde? Pai …. in jurul lumii !

Am stat si am analizat intens fiecare detaliu, fiecare problema si fiecare idee si am concluzionat ca asta e ceea ce ne face fericiti… si cum scopul in viata e fericirea si suntem permanent in cautarea ei am decis sa facem si noi acelasi lucru, sau mai bine zis sa facem lucrul care ne face fericiti, sa exploram.

Am inceput in ianuarie 2015 sa strangem material si sa ne facem planurile de drum, sa exploatam fiecare ” fir de ata” pentru a obtine maximul de reusita si cred ca ne-am documentat foarte bine pentru ce urmeaza, sau mai bine zis la ce urmeaza sa ne inhamam.

pt fb 2

Dupa ce am obtinut si de la MAE comunicatul oficial privind tarile cu risc ridicat, lista de vaccinuri pe care trebuie sa o bifam, lista ambasadelor, consulatelor….vize si pasapoarte, am inceput sa lucram la traseu.

Traseul e foarte mare si ar dura o vesnicie sa detaliez  fiecare oprire dar ca idee de baza am stabilit chiar si benzinariile de unde vom alimenta cu carburant sau ne vom improspata rezerva de apa.

total

Acum, bineinteles ca sunt pareri pro si contra. Oameni si prieteni care ne sustin, dar si persoane care din diverse motive blameaza ideea noastra. Ne pare rau ca le-am stricat ziua cu incercari de strangre de fonduri sau prin simplu fapt ca avem curajul sa ne indeplinim visul, ceea ce e important ca si din criticile negative am extras partea buna si le-am facut constructive.  Ne cerem scuze si in acelasi timp le multumim pe aceasta cale si celor care sunt impotriva a ceea ce vrem sa facem, poate daca nu erau ei sa ne descurajeze nu ne documentam asa bine si aveam surprize neplacute pe drum.

Ultimul impediment sa zic asa,  care ne-a mai ramas de pus la punct este problema financiara.

Am incercat pe la diverse firme sa obtinem sponsorizari dar toata lumea e un pic sceptica sau nu vad partea lor de castig din aceasta ”afacere”. Desi suntem constienti, si noi si patronii firmelor, ca dupa ce vom porni pe traseu va incepe si mediatizarea pe diverse canale publice, site-uri de socializare, reviste de specialitate sau presa, youtube etc. de unde ar putea castiga din reclama, nu am avut succes.

Asa ca am fost nevoiti sa ne reorientam un pic. Cu netul in brate am gasit mai multe site-uri care cocheteaza cu cei pasionati de calatorie si le ofera job-uri de 3-7 zile contra unei sume de bani, mancare si cazare precum si oameni care sunt dispusi sa te gazduiasca 1-2 nopti doar ca sa stai la povesti cu ei. Si pe bune…nu credeam ca sunt atat de multi.

Site-ul, sau mai bine zis blogul unde vom posta constant (cand vom gasi conexiune la internet) impresii, poze si detalii de pe drum il gasiti aici https://worldride2016.wordpress.com/2015/03/28/in-jurul-lumii-what-good-is-dreaming-at-if-you-dont-actually-do-it/ iar pentru video am creat un canal pe youtube https://www.youtube.com/channel/UC4slCp4ue6zpH6t5LHZ2wOQ .

cort

Sper sa nu va plictisim cu detaliile dar la finalul expeditiei am de gand sa public jurnalele de calatorie.

Cate un volum pentru fiecare continent, iar in continutul lor vor mai multe pagini dedicate celor care cred in noi si ne sustin.

Pe final vreau sa te intreb, ai vrea sa ne sustii in calatorie, practic sa calatoresti alaturi de noi? si sa ai si un suvenir de pe traseu?

Daca da, si nu vrei sa te rezumi doar la a citi ocazional blogul, poti incepe prin a vorbi la firma in cadrul careia lucrezi si sa o intrebi daca e interesata sa sutina acest proiect, (pentru sponsorizari am creat un cont persoana fizica RO18.INGB.0000. 9999.0342.7403 (RON) – titular Moraru FLorin si unul ONG  RO08.INGB.0000.9999.0417.5550 – ING,  ca sa poata face si deducerea unei parti din impozit).

A doua posibilitate ar fi daca vrei ne sustii financiar din fonduri proprii. Ca multumire iti vom dedica intreaga aventura dintr-o tara, sau un suvenir la alegere ( sa nu fie prea mare  ca sa avem cum sa ti-l trimitem ) sau pur si simplu o portiune din traseu. Tot ce vom scrie, fotografia si filma va fi cu numele tau sau imaginea ta, iar la final vei primi si un volum din jurnalul de calatorie ca amintire si multumire din partea noastra.

Inca o data multumim celor care ne sustin si ne apreciaza, e incurajator sa stii ca sunt oameni care iti sunt alaturi.

Le multumim si celor care ne critica negativ, si ei au un rol foarte important asa cum am zis mai sus.

Detalii privind calatoria, harti, trasee si alte informatii vor fi postate periodic pe blogul  nostru www.worldride2016.wordpress.com.

Pana atunci  sa ne vedem cu bine.

WORLD RIDE 2016

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADRESĂ

București

TELEFON

0785-877-346

EMAIL US
blackhelmetsrc@gmail.com
Copyright © 2019 BlackHelmets. All Rights Reserved.
To top