Preloader
Preloader

Spre mare, spre Vama, cer senin!

Nu imi place ca astia de la meteo dau failed. Au prezis super furtuni in toata tara, dezastru ploios si alte de-astea. Si eu si Florin abia asteptam o rupere de nori prin care sa trecem cu mobrele, a trecut ceva timp de cand vedeam fulgerele cum cad in stanga si in dreapta noastra pe campie in timp ce goneam prin furtuna cu calutii de fier asa ca amandoi simteam din nou nevoia unei astfel de aventuri.

Zis si facut: am plecat la drum, fara sa stim exact unde ar trebui sa ajungem, stiam doar ca la mare o sa fie potop. Am iesit de pe A2 la Dragalina si oprim pentru o tigara si niste poze.

Pe Google Maps drumul spre Calarasi cobora ca o linie dreapta si ne-am bucurat de el fara prea mult trafic si cu un asfalt perfect. Vama Veche se contura deja ca o destinatie finala dar in drum mai aveam un obiectiv pe la care vroiam sa trecem: Monumentul de la Adamclisi, ridicat in cinstea imparatului roman Traian, pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor din anul 102.

Dupa ce trecem Dunarea cu bacul continuam pe soseaua cu piatra cubica. Drumul nu este rupt, dar este dificil, mai ales cand pe Cebe il apuca nabadaile si are chef de tzopait pe sosea.

La Adamclisi oprim cateva minute apoi coboram din nou spre Negru Voda. Trecem prin satuce parca uitate de lume si bagam viteza fiindca stim ca undeva, in fata, ne asteapta marea.

Si nu dupa mult timp intram in Vama si coboram spre plaja pe care doar pescarusii isi fac de cap, fara sa fie deranjati de nimeni.

Dupa ce mancam rapid pe terasa la Corsaru’ ne pregatim de drumul inapoi in Bucuresti. Am verificat, marea este inca aici, nu a luat-o nimeni,  doar vremea un pic cam rece anunta ca mai e putin pana cand vom putea face plaja si baie cu castile moto pe cap 🙂

Nici pe drumul de intoarcere, urmand noul tronson de autostrada si apoi clasicul A2 nu am avut parte de furtuna. Ceea ce inseamna ca trebuie sa mai incercam, cu prima ocazie o noua excursie si… Da! Mi-am amintit: daca vrem sa mergem la sigur, Poiana Brasov este locul prin care, de fiecare data cand am trecut, a plouat non-stop 🙂 Remember?

 

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADRESĂ

București

TELEFON

0785-877-346

EMAIL US
blackhelmetsrc@gmail.com
Copyright © 2019 BlackHelmets. All Rights Reserved.
To top