Preloader
Preloader

Fortul 10 Leordeni

Vremea ne da iarasi batai de cap si ne tine cu motoarele parcate asa ca am revenit la activitatea de iarna: vizitarea forturilor din jurul Bucurestiului. De data aceasta ne-am hotarat sa mergem la Fortul 10 Leordeni care are o suprafata cel putin dubla fata de o baterie obisnuita.

Intrarea se gaseste usor, dar de aici porneste labirintul de tunele.

Pe unul din zidurile de la intrare se gaseste si o harta a fortului, desenata probabil de cineva care a trecut pe aici inaintea noastra.

Desfacandu-se radial, o parte din galerii au fost zidite, dar sunt sparturi prin care se poate trece fara probleme. Pentru unele incaperi accesul se face prin firide inguste si scari abrupte care coboara in inima fortului.

Din pacate o parte dintre incaperi au fost distruse probabil pentru a se fura armaturile metalice din plansee.La fel, cei care au trecut pe aici nu au iertat nici macar instalatia electrica, mai multe cabluri putand fi vazute atarnand smulse din pereti.

Mai jos pot fi vazute poze facute in fort. Ne vom intoarce pentru ca au ramas zone nevizitate iar data viitoare vom lua cu noi si camera video. Daca sunteti interesati de mai multe informatii scrieti intrebarile pe care le aveti la rubrica de comentarii si vom incerca sa va raspundem cat mai detaliat.

Related posts

2 thoughts on “Fortul 10 Leordeni

  1. Kalla
    30/01/2012 at 2:14 pm - Reply

    Salut, as vrea sa stiu unde se afla exact intrarea in acest fort.

  2. Alex BlackHelmets
    30/01/2012 at 2:15 pm - Reply

    Kalla intrebase unde este intrarea in fort. Daca te uiti pe harta asta: http://g.co/maps/htazr se vede intrarea in centrul hartii, la marginea zonei impadurite, pe latura din dreapta a H-ului creat de drum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADRESĂ

București

TELEFON

0785-877-346

EMAIL US
blackhelmetsrc@gmail.com
Copyright © 2019 BlackHelmets. All Rights Reserved.
To top