Preloader
Preloader

Atacam in Nord-Vest 15/18.08.2013

   Pentru perioada 15-18.08.2013 ne propunem sa dam o raita prin partea de N-V a tarii asa ca am ales un traseu deosebit, cu peisaje si vestigii istorice desprinse parca de pe cartile postale de odinioara.
Traseul se va intinde pe 1.140km si ca durata ne vom misca in 4 zile astfel:

– pentru prima zi–15.08.2013 intalnirea va fi in parcarea Metro Militari intre orele 07:30-07:50 astfel incat la orele 08:00 sa ridicam cricul din beton si sa plecam la drum. In prima zi vom avea de parcurs 400 de km pe ruta Bucuresti-Pitesti-Targu Jiu- Petrosani-Hateg.

In Hateg ne vom aproviziona cu mancare si bautura si apoi campam. La locul de campare, ca de obicei, vom umple zona cu miros de gratar, tipete de voie buna si lumina focului de tabara pe care il vom aprinde sa ne tina de urat in munte.

nv1

                 – a doua zi avem un traseu mult mai scurt, de 215 km , traseu pe care il vom parcurge in mai multe etape astfel, din Hateg ne vom deplasa pana la Hunedoara sa vizitam Castelul Corvinilor, familie marcanta in istoria noastra, apoi revenind prin Hateg ne vom deplasa prin satul Sarmizegetusa, un sat facut de romani dupa modelul cetatii dacice cu acelasi nume, sat care este foarte bine conservat, vom vizita si cateva pesteri aflate in relieful carstic pe care ne vom afla.In final vom campa in apropierea localitatii Anina. Tot de aici vom face si cumparaturile insa vom avea o mica problema cu focul de tabara fiind Rezervatii Naturale si Parcuri Nationale de jur imprejur. Ne vom orienta la fata locului.
nv2

– pentru a 3-a zi de excursie avem de parcurs cam 190km aproape toti pe malul Dunarii. Practic vom urmari Dunarea de la intrarea in tara pana aproape de Drobeta Turnu Severin, vom vedea si daca se poate vizita Portile de Fier I si II,Cazanele Dunarii, superba statuie a lui Decebal, ruinele primului pod construit peste Dunare de pe vremea luptelor intre daci si romani. Seara ne vom campa in aprpiere de Drobeta Turnu Severin pe un mal mai lasat al Dunarii ca sa putem sa facem si un pic de plaja si baie.
nv3

– pentru ziua a 4-a avem de facut cel mai urat drum si anume cel de intoarcere spre casa, adica Drobeta- Craiova-Pitesti-Bucuresti. Drumul este excelent si tranzitam si Dealul Negru deci o sa avem si ceva curbe sa ne tocim cauciucurile dar din Craiova spre Bucuresti se va instala plictiseala. In total pentru ultima zi avem de facut 340 km.
In total vom petrece 3 nopti de vis, vom parcurge 1140 de km printre paduri, pesteri si ruine, in locuri si orase care au scris istoria cu sange si ne vom bucura de drumurile din vest sa zic asa.
Ca si costuri vorbim de urmatoarele sume de bani 450 lei cheltuielile de benzina pentru fiecare motor in parte si 70lei(pentru toate 4 zilele) de persoana pentru cei care vor sa punem mancarea si bautura la comun. Nu este o conditie sau o obligatie ci doar o varianta mai ieftina si mai haiduceasca de a manca, cine se baga e ok cine nu nicio problema. Cei care ne-au mai insotit stiu despre ce este vorba.
Sper ca v-am captat atentia si interesul de a ne isoti in excursie, sa petrecem ca haiducii cum faceau si dacii odata.

Related posts

7 thoughts on “Atacam in Nord-Vest 15/18.08.2013

 1. George Nae
  12/07/2013 at 4:02 pm - Reply

  Bestial 🙂

 2. Andrei Dumitru
  26/07/2013 at 2:49 am - Reply

  Suna bine! Trebuie sa anuntam in prealabil sau cine vine pe 15 dimineata pleaca la drum?

  1. Florin
   26/07/2013 at 5:13 pm - Reply

   cine vine pe 15 dimineata si nu intarzie, pleaca la drum cu noi, cine nu poate sa vina mai tarziu sau cum considera.

 3. John
  31/07/2013 at 10:05 am - Reply

  Salut! Frumoase planuri aveti, insa ma gandesc ca ar fi util sa stiti ca Defileul Jiului este inchis in cursul saptamanii in zilele de marti, miercuri si joi de dimineata pana seara (nu cunosc exact orele), iar in celelate zile se circula foarte greu din cauza lucrarilor semaforizate. Vinerea trecuta am facut cam 2h din Petrosani in Tg-Jiu (50 km)…sper sa va fie de folos

  1. Florin
   31/07/2013 at 11:27 am - Reply

   multam de informatie, o sa ma mai interesez si eu si daca nu se finalizeaza lucrarile pana atunci o sa modific un pic o portiune din traseu.

   1. John
    01/08/2013 at 10:21 am - Reply

    Salut, nu o sa se finalizeze cu siguranta, doar ce au inceput si se lucreaza greu acolo…se fac lucrari destul de complexe de infrastructura, iar relieful nu permite sa se avanseze rapid…poate va ganditi sa urcati pe transalpina si sa iesiti in partea de Nord, la Sugag..sau..daca tot ajungeti la tg-jiu, puteti continua spre herculane prin muntii godeanu…de la herculane puteti sa mergeti spre caransebes (drum frumusel), iar de acolo spre hateg (din nou drum frumusel)…

    1. Florin
     01/08/2013 at 7:18 pm - Reply

     nup. o sa urcam pe valea oltului si apoi ne lasam in stanga spre Hunedoara.nu vreau sa facem schimbari in traseu ca sa nu ne incurcam in timp si bani, si din cate am inteles o sa ni se mai alature cativa de prin zonele de tranzit.
     Multam mult de informatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADRESĂ

București

TELEFON

0785-877-346

EMAIL US
blackhelmetsrc@gmail.com
Copyright © 2019 BlackHelmets. All Rights Reserved.
To top