Preloader
Preloader

Atacam in Nord si… am atacat

A venit si ziua cu pricina, ne trezim, agatam bagajele de motor si plecam spre locul de intalnire. Cautam un pic de umbra si dupa ce ne bem cafeaua ne urcam pe caluti si pornim la drum, 10 motoare si o masina full incarcata.

IMG_2999

IMG_2994

Apucam spre Buzau, asa usor la o vitaza de 110 ca sa nu dam amenzi de la inceputul calatoriei. Pana sa intram in oras se alatura si Prietenu din Prahova care de ceva vreme ne onoreaza cu prezenta in excursii si dupa o scurta oprire in benzinarie continuam spre Bacau. Aici la intrare ne asteapta prietenii bacauani, pasionati inraiti ca si noi de cele 2 roti, si dupa ce ne salutam, bem cate un suc si ne strangem prieteneste mainile dupa care ne conduc prin oras pana la iesire.

Continuam nerabdatori spre Gura Humorului unde la 5 km de oras montam tabara. Desi pana aici drumul a fost insorit se pare ca din vest se apropie cativa nori care ne vor da de furca, dar asta nu ne sperie, montam corturile, facem piata si dam drumul la gratar. intre 17:00 si 19:00 o ploaie de vara ne-a racorit un pic si apoi ne-a lasat sa ne facem de cap cu berea, vinul si taria care urmau sa ne tina de urat pana pe la miezul noptii cand, rapusi de oboseala am cautat cortul.

Dimineata in zori, pe la un 08:30 am dat trezirea, masa de dimineata si apoi ridicam ancora.

IMG_3192

O vizita scurta la Manastirea Voronet si apoi continuam drumul spre sud, spre Bicaz.

Ne-am incins un pic cauciucurile pe Mestecanis si pasul Tihuta ca in cele din urma cand ne apropiam de locul de campare sa ne prinda iarasi o ploaie marunta si cam rece, culmea tot intre 17:00-19:00.

In cele din urma ne campam, pe malul lacului Izvorul Muntelui, facem piata si dam pentru a 2-a oara drumul la gratar si voie buna. Aici ni se mai alatura un prieten care a venit din Bucuresti, in urma noastra sa ne petrecem o seara la cort si foc de tabara. Ne intindem la baute pana pe la ora 1 cand dam stingerea pentru ca duminica ne astepta ultima parte de traseu un pic mai obositor.

Dimineata ne trezim relaxati ca dupa un somn bun si cautam pliculetele de cafea instant ca reusim sa deschidem ochii cat mai larg. Dupa ce mancam si ne ridicam tabara incepem sa coboram spre Lacul Rosu cu opriri pentru poze si relas.

Usor usor ne apropiam de casa si oboseala parca incepea sa ne prinda mai tare. Pe la un 20:30 am ajuns in Bucuresti.

IMG_3565

In total un drum de 1.300km la un cost total de 560lei (benzina, mancare si bautura) (atat a fost la mine, la altii mai putin ca au motoare care merg pe aer 🙂 A fost un drum demential cu o singura portiune de drum cu probleme, intre Bistrita si Reghin, fara incidente si evenimente.

Pozele vorbesc de la sine. Urmeaza sa ne pregatim sa Atacam si in Vest.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADRESĂ

București

TELEFON

0785-877-346

EMAIL US
blackhelmetsrc@gmail.com
Copyright © 2019 BlackHelmets. All Rights Reserved.
To top