Preloader
Preloader

Activitate de sezon

Pentru ca este iarna si nu ne putem alerga cu motoarele, caci am parea niste inconstienti, incercam sa ne gasim alta ocupatie ca sa ne consumam surplusul de energie si adrenalina asa ca am reluat obiceiurile de iarna trecuta si am plecat la explorarea forturilor din jurul bucurestiului care ne scapasera pana acum.

Am dat sfoara in tara, am adunat echipa de aventurieri si am plecat in explorare.

Partea frumoasa la toata treaba asta e ca nu stii niciodata peste ce dai.

Am inceput cu exploratul de la stanga la dreapta sau cum te uiti la harta Bucurestilor in sensul invers acelor de ceasornic. Astfel am ajuns la primul fort: Fortul 1 chitila, pe care am avut surpriza sa il gasim in plina activitate de renovare, se pare ca armata a decis ca sunt necesare si utile constructiile cu o rezistenta si fortificatie demna de invidiat(1,5 metrii grosimea minima a peretilor). Prin urmare ne-am retras usurel sa nu deranjam pe nimeni si am trecut la urmatorul, fortul Mogosoaia care….surpriza, avea chiar un bradut impodobit si il asteptau pe Mosu’, si …pentru ca nu ne asteptau si pe noi si riscam sa le furam cadourile de sub bradut iarasi a trebuit sa plecam.

Si uite asa incepe aventura. Am colindat toata centura pas cu pas, fort cu fort si baterie cu baterie pana cand am reusit sa ajungem la o baterie, in sudul Bucurestiului aproape de intersectia soselei de centura cu iesirea spre Alexandria. Nu avea o denumire sau nu am aflat-o noi, pentru ca am ajuns acolo prin coordonatele gps pe care le aveam. Langa ea un poligon de tragere….am riscat, dupa cateva guri de vin, sa intram in incinta ei. Pozele vor vorbi de la sine.

Dupa ce am terminat de vizitat fiecare camera, pentru ca nu eram pe deplini satisfacuti am continuat sa luam la rand forturile ramase din partea de sud, est si nord-est asa ca am mers mai departe… si am mers…. si am mers… pana am gasit urmatorul fort in care se putea intra si unde nu erau spiridusi cu pusca in mana la intrare, fortul de la Popesti Leordeni.

 

Desi il mai vizitasem am mai dat o tura prin interior poate poate ne-a scapat ceva. Si am gasit cateva zone in care zidul era facut ulterior constructiei fortului si nu am gasit camere care desi pe harta sunt marcate la fata locului este doar un zid….interesant…
toata aventura s-a desfasurat intre 22:00 si 03:00 cu o sticla de vin rosu din care am sorbit cu placere :))

Ne-au mai ramas inca 14 de vizitat, sau de verificat daca sunt active sau nu.

Related posts

4 thoughts on “Activitate de sezon

 1. cos
  20/12/2012 at 7:15 pm - Reply

  Eu declar ca este demential ! Chiar ma plangeam colegilor mei sa fac cumva sa iau si eu in spinare vre-o doua camere din fort si sa le trantesc sub casa la mine la tara sa pot sa-mi tin vinul si mai ales jambonul afumat la racoare !!!!

 2. Florin
  20/12/2012 at 7:18 pm - Reply

  cred ca ai avea ceva de munca sa faci treaba asta, mai bine zic sa bem vinul si sa mancam jambonul ca sa nu fie nevoie sa te mai stresezi ca trebuie sa le pastrezi la racoare 🙂

 3. cos
  20/12/2012 at 7:27 pm - Reply

  Sau asa ! Oricum si cateva damigene si cativa porci afumati ar fii ceva treaba ! Tre sa ne gandim ! Poate bem si construim in acelasi timp sa vezi atunci ce iese !:D

  1. Florin
   20/12/2012 at 7:52 pm - Reply

   chiar sunt curios daca mai vede cineva dupa cateva damigene:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADRESĂ

București

TELEFON

0785-877-346

EMAIL US
blackhelmetsrc@gmail.com
Copyright © 2019 BlackHelmets. All Rights Reserved.
To top