7

Atacam in Nord-Vest 15/18.08.2013

   Pentru perioada 15-18.08.2013 ne propunem sa dam o raita prin partea de N-V a tarii asa ca am ales un traseu deosebit, cu peisaje si vestigii istorice desprinse parca de pe cartile postale de odinioara.
Traseul se va intinde pe 1.140km si ca durata ne vom misca in 4 zile astfel:

– pentru prima zi–15.08.2013 intalnirea va fi in parcarea Metro Militari intre orele 07:30-07:50 astfel incat la orele 08:00 sa ridicam cricul din beton si sa plecam la drum. In prima zi vom avea de parcurs 400 de km pe ruta Bucuresti-Pitesti-Targu Jiu- Petrosani-Hateg.

In Hateg ne vom aproviziona cu mancare si bautura si apoi campam. La locul de campare, ca de obicei, vom umple zona cu miros de gratar, tipete de voie buna si lumina focului de tabara pe care il vom aprinde sa ne tina de urat in munte.

nv1

                 – a doua zi avem un traseu mult mai scurt, de 215 km , traseu pe care il vom parcurge in mai multe etape astfel, din Hateg ne vom deplasa pana la Hunedoara sa vizitam Castelul Corvinilor, familie marcanta in istoria noastra, apoi revenind prin Hateg ne vom deplasa prin satul Sarmizegetusa, un sat facut de romani dupa modelul cetatii dacice cu acelasi nume, sat care este foarte bine conservat, vom vizita si cateva pesteri aflate in relieful carstic pe care ne vom afla.In final vom campa in apropierea localitatii Anina. Tot de aici vom face si cumparaturile insa vom avea o mica problema cu focul de tabara fiind Rezervatii Naturale si Parcuri Nationale de jur imprejur. Ne vom orienta la fata locului.
nv2

– pentru a 3-a zi de excursie avem de parcurs cam 190km aproape toti pe malul Dunarii. Practic vom urmari Dunarea de la intrarea in tara pana aproape de Drobeta Turnu Severin, vom vedea si daca se poate vizita Portile de Fier I si II,Cazanele Dunarii, superba statuie a lui Decebal, ruinele primului pod construit peste Dunare de pe vremea luptelor intre daci si romani. Seara ne vom campa in aprpiere de Drobeta Turnu Severin pe un mal mai lasat al Dunarii ca sa putem sa facem si un pic de plaja si baie.
nv3

– pentru ziua a 4-a avem de facut cel mai urat drum si anume cel de intoarcere spre casa, adica Drobeta- Craiova-Pitesti-Bucuresti. Drumul este excelent si tranzitam si Dealul Negru deci o sa avem si ceva curbe sa ne tocim cauciucurile dar din Craiova spre Bucuresti se va instala plictiseala. In total pentru ultima zi avem de facut 340 km.
In total vom petrece 3 nopti de vis, vom parcurge 1140 de km printre paduri, pesteri si ruine, in locuri si orase care au scris istoria cu sange si ne vom bucura de drumurile din vest sa zic asa.
Ca si costuri vorbim de urmatoarele sume de bani 450 lei cheltuielile de benzina pentru fiecare motor in parte si 70lei(pentru toate 4 zilele) de persoana pentru cei care vor sa punem mancarea si bautura la comun. Nu este o conditie sau o obligatie ci doar o varianta mai ieftina si mai haiduceasca de a manca, cine se baga e ok cine nu nicio problema. Cei care ne-au mai insotit stiu despre ce este vorba.
Sper ca v-am captat atentia si interesul de a ne isoti in excursie, sa petrecem ca haiducii cum faceau si dacii odata.

Click to share thisClick to share this