4

Activitate de sezon

Pentru ca este iarna si nu ne putem alerga cu motoarele, caci am parea niste inconstienti, incercam sa ne gasim alta ocupatie ca sa ne consumam surplusul de energie si adrenalina asa ca am reluat obiceiurile de iarna trecuta si am plecat la explorarea forturilor din jurul bucurestiului care ne scapasera pana acum.

Am dat sfoara in tara, am adunat echipa de aventurieri si am plecat in explorare.

Partea frumoasa la toata treaba asta e ca nu stii niciodata peste ce dai.

Am inceput cu exploratul de la stanga la dreapta sau cum te uiti la harta Bucurestilor in sensul invers acelor de ceasornic. Astfel am ajuns la primul fort: Fortul 1 chitila, pe care am avut surpriza sa il gasim in plina activitate de renovare, se pare ca armata a decis ca sunt necesare si utile constructiile cu o rezistenta si fortificatie demna de invidiat(1,5 metrii grosimea minima a peretilor). Prin urmare ne-am retras usurel sa nu deranjam pe nimeni si am trecut la urmatorul, fortul Mogosoaia care….surpriza, avea chiar un bradut impodobit si il asteptau pe Mosu’, si …pentru ca nu ne asteptau si pe noi si riscam sa le furam cadourile de sub bradut iarasi a trebuit sa plecam.

Si uite asa incepe aventura. Am colindat toata centura pas cu pas, fort cu fort si baterie cu baterie pana cand am reusit sa ajungem la o baterie, in sudul Bucurestiului aproape de intersectia soselei de centura cu iesirea spre Alexandria. Nu avea o denumire sau nu am aflat-o noi, pentru ca am ajuns acolo prin coordonatele gps pe care le aveam. Langa ea un poligon de tragere….am riscat, dupa cateva guri de vin, sa intram in incinta ei. Pozele vor vorbi de la sine.

Dupa ce am terminat de vizitat fiecare camera, pentru ca nu eram pe deplini satisfacuti am continuat sa luam la rand forturile ramase din partea de sud, est si nord-est asa ca am mers mai departe… si am mers…. si am mers… pana am gasit urmatorul fort in care se putea intra si unde nu erau spiridusi cu pusca in mana la intrare, fortul de la Popesti Leordeni.

 

Desi il mai vizitasem am mai dat o tura prin interior poate poate ne-a scapat ceva. Si am gasit cateva zone in care zidul era facut ulterior constructiei fortului si nu am gasit camere care desi pe harta sunt marcate la fata locului este doar un zid….interesant…
toata aventura s-a desfasurat intre 22:00 si 03:00 cu o sticla de vin rosu din care am sorbit cu placere :))

Ne-au mai ramas inca 14 de vizitat, sau de verificat daca sunt active sau nu.

No related content found.

Click to share thisClick to share this