11

Primul drum al ''mezinului familiei''

Dupa cum ati vazut, Andu, proaspat absolvent al scolii moto, extrem de incantat de litera ”A” inscriptionata pe permisul lui a hotarat sa se plimbe un pic mai mult, asa ca pentru inceput, sa mai capete un pic de experienta.

Avand in vedere ca noi am fost cei care l-au corupt sa devina “motociclist satanist, mancator de pisici negre, violator de babe si donator de organe” sau mai stiu eu ce, nu ne-am putut abtine si am zis sa il insotim si sa incercam sa ii infrumusetam plimbarea. El se gandea la ceva scurt, la fel ne gandeam si noi, asa ca am stabilit un traseu de 200 de km, pe drumuri mai mult sau mai putin aglomerate.

Vremea era perfecta asa ca pe la 12 eram prezenti in fata casei lui si asteptam cu nerabdare sa pornim la drum. Desi a avut un pic de emotii, pe care refuza sa le recunoasca, a bagat cheia in contact si …. i-am dat bice.

Am iesit din Bucuresti spre Giurgiu, printre masini si pietoni, la temperaturi ridicate, a trebuit sa facem cateva opriri sa mai bem ceva lichide ca ni se uscau pistoanele in noi (erau bune cateva beri reci dar am zis sa le pastram pentru cand ne intoarcem).

Drumul excelent, putinii soferi pe care i-am intalnit sau pe care i-am depasit ne faceau loc sa trecem si sa ne bucuram de vreme. Cat de mult am asteptat vara si in sfarsit a venit!

Am oprit in Giurgiu ca sa ne mai alimentam cu un pic de apa, dupa care am continuat spre Oltenita. Padurea de la Comana ne-a tinut un pic de umbra cat pentru un schimb de impresii si o pauza de o tigara dupa care am continuat singuri pe sosea spre celalalt oras cu iesire la Dunare. Prin satele de pe aici copii care se jucau in fata portii ne salutau placut impresionati de zgomotul calutilor de sub noi.

Din Oltenita am hotarat sa ne intoarcem spre casa, considerand ca este suficient pentru prima zi si sa mai lasam cateva drumuri si pentru alta data. Pe drumul de intoarcere, ca si cum mi-ar fi ascultat cineva gandurile, ne-a prins o ploaie de vara care, pe langa faptul ca ne-a racorit, ne-a umplut si cizmele cu apa. Chiar ma gandeam in mers in timp ce ma ploua la glumele pe care le fac unii despre motociclisti, respectiv ” -Cum se spala motociclistii? Merg prin ploaie!”. Din motive lesne de inteles nu am filmat si ploicica, nu de alta dar am vrea sa mai filmam si alte excursii, deci ne protejam echipamentul.

In cele din urma, mai mult sau mai putin spalati de ploaie am ajuns fiecare la casa lui, ne-am schimbat in ceva uscat si ne-am adunat la Andu sa dezbatem excursia. Pe scurt asteapta cu nerabdare urmatoarea excursie asa ca: PAZEA, UN NOU SATANIST A APARUT PE STRADA, E NEINFRICAT SI HOTARAT SA FACA RAVAGII!!! NU IL SPERIE NICI PLOAIA, NICI SOARELE, NICI PRETUL RIDICAT AL CARBURANTULUI, TOT CE ISI DORESTE : “TO RIDE HIS BIKE”

Click to share thisClick to share this