0

DN 22A

Grabindu-ma la Tulcea, am hotarat intr-o buna zi sa nu mai merg prin Harsova – Braila, oricat de frumoase sunt curbele de pe Macin, ci sa aleg un drum nou pe care il vazusem pe harta si mi se paruse mai scurt: DN 22A.

Pauza la iesirea de pe autostrada

Pauza la iesirea de pe autostrada

Dupa o tigara fumata la iesirea de pe autostrada am ales traseul urmator:

DN 22A

DN 22A

De la Harsova am urmat indicatoarele si am gasit DN 22A care porneste la stanga, catre Tulcea. Ascuns dupa o colina te pacaleste in primele sute de metri ca ar fi un drum comunal. Asfaltul proaspat turnat si traficul lejer fac insa plimbarea sa fie una de placere. Nici nu-ti vine sa accelerezi, mergi incet sa poti admira in voie peisajele iar cand tragi pe dreapta si opresti motorul pentru o tigara in linistea din jur nu se mai aud decat cateva pasari si cosasii din fan.

Intrarea pe DN 22A

Intrarea pe DN 22A

In fata, dupa lacul din stanga, soseaua strabate o padurice, destul de mica dar indeajuns cat sa te racoresti cateva minute. Traficul e foarte lejer, rar intalnesti cate o masina trecand spre Tulcea. Am oprit sa fac cateva poze si sa dau un mesaj pe telefon, dar nu aveam semnal pe nici o retea. Complet rupt de lume si un feeling extraordinar:

Pauza la umbra

Pauza la umbra

Cebe gata de plecare, cu motorul pornit

Cebe gata de plecare, cu motorul pornit

Drum liber si asfalt uscat

Drum liber si asfalt uscat

Am pornit mai departe si savurez din plin asfaltul perfect, fara nici o denivelare. Simt mirosul cauciucului cald, ma apropii de Tulcea si aici sunt cateva serpentine care serpuiesc printre dealurile impadurite. Nu mai opresc pentru poze, este prea frumos drumul, merg mai departe si abia cand ajung din nou la drum drept mai trag pe dreapta.

DN 22A

DN 22A

DN 22A

DN 22A

Drumul nu are decat 85 km, dar cred ca este unul dintre cele mai frumoase drumuri pe care am avut ocazia sa merg.

DN 22A

Din pacate, revenirea pe DN 22 / E 87 este destul de neplacuta. Asfaltul pana in Tulcea este atat de valurit incat ai senzatia ca sari cu o barca pe coama valurilor unei mari agitate. Cu toate astea, nimic nu poate sterge impresia placuta lasata de DN 22A.

No related content found.

Click to share thisClick to share this