5

Excursie la Cetatea Enisala

Dupa un drum rapid Bucuresti – Tulcea, am hotarat la intoarcere sa ne oprim in vizita la Cetatea Enisala si sa innoptam tot aici, in zona. Cetatea Enisala (Heracleea) apare prima oara mentionata in cronicile turcesti in a doua jumatate a secolului al XIV-lea. Cetatea are forma unui trapez sau patrulater neregulat. Zidul de incinta este gros de peste 1,5 m si prezinta la exterior opt turnuri de aparare cu cate trei, patru si cinci laturi.

In drum spre Enisala

In drum spre Enisala

Black Helmet rider

Capat de drum

Popas la Enisala

Am ajuns seara cand nu mai era nimeni in zona. Nu exista paznici sau ingrijitori ai cetatii, eram doar noi si motoarele. Am urcat in cetate sa vedem peisajul care ti se arata de la inaltimea fostelor turnuri de aparare.

Cetatea Enisala

Nu poti sa nu remarci linistea care invaluie toate aceste locuri. Ai senzatia ca timpul s-a curbat ca panglica lui Mobius, s-a oprit dintr-o data, urmand ca imediat sa te transporte cu mii de ani in urma; te astepti sa auzi caii si carutele negutatorilor si strigatele luptatorilor din armata care apara cetatea.

De veghe in apararea Enisalei

Dobrogea

Motoarele se odihnesc parcate la intrare

Cetatea Enisala

Zidurile cetatii

Nu suntem singuri

Rezistenta

Noaptea, vedere din cetate

Plecam dimineata, imediat dupa rasarit. Cat timp incalzim motoarele, ultimele poze cu soarele care se ridica deasupra noastra.

Rasarit la Enisala

Rasarit la Enisala

Soare peste lacul Razim

No related content found.

Click to share thisClick to share this